Technigro bv
Technigro bv
Poppenbouwing 26B
4191 NZ Geldermalsen
0345-582288 - info@technigro.nl

Lawaaibeheersing en gezondheid

Geluidsoverlast komt voor in verschillende vormen en decibellen. Langdurige blootstelling aan geluidsoverlast kan leiden tot verschillende lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld gehoorbeschadiging. Geluidsoverlast kan dus leiden tot gehoorbeschadiging maar er zijn meer lichamelijke klachten die hieruit kunnen voortvloeien zoals bijvoorbeeld stress, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Naast de lichamelijke klachten kan het ook ten koste gaan van de sfeer en communicatie.

Geluidsoverlast op de werkvloer

Tijdens industriële productieprocessen komt er ook veel geluid vrij. Naast de mogelijke lichamelijke effecten wat dit heeft op uw personeel komt geluidsoverlast ook het werkcomfort niet ten goede. Geluidsoverlast zorgt voor een verminderde sfeer en communicatie op de werkvloer. Zo is gebleken dat geluidsoverlast ten koste gaat van de concentratie van de medewerkers en de productiviteit. Bestrijding van ongewenst geluid is daarom heel belangrijk omdat u zo een fijne en rustige omgeving creëert voor uw medewerkers. 

Lawaaibeheersing en wetgeving

Er zijn verschillende beroepen waarbij het geluidsniveau eigenlijk te hoog is. Zo hebben hout- en metaalbewerkers te maken met hoge geluidsniveaus maar ook bij bouwvakkers en boeren komt het voor dat het geluidsniveau te hoog is. Om de medewerkers die hiermee te maken hebben te beschermen heeft de overheid strikte regels opgesteld als het gaat om het geluidsniveau. Om het geluidsniveau te beperken zijn er verschillende oplossingen beschikbaar met betrekking tot lawaaibeheersing.

Geluidswerende cabines voor lawaaibeheersing 

Om geluidsoverlast te beperken zijn er verschillende oplossingen beschikbaar waaronder de geluidswerende cabines van Technigro. De cabines worden geplaatst over de machine of installatie die de geluidsoverlast veroorzaakt waardoor de overlast beperkt wordt. Zo bestrijden de geluidswerende cabines het probleem op een effectieve wijze zonder concessies te doen aan de efficiëntie van de machines. Door de vele maatwerkoplossingen in o.a. isolatie, absorptie, vorm en afmetingen heeft Technigro een oplossing voor elke situatie waar lawaaibeheersing nodig is. 

Specialist in maatwerkoplossingen

Elke werkplaats en machineopstelling is anders. Bij Technigro weten we dat en beschikken we over zeer ervaren monteurs die nauwkeurig en kwalitatief  hoogstaand maatwerk afleveren. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan direct contact op met ons! Wij denken graag met u mee.

Direct contact opnemen
Binnen 1 werkdag reactie
4544-3.jpg
Lawaaibeheersing en gezondheid
Waarom Technigro?
  • Hoog serviceniveau
  • Digitaal inmeten op locatie
  • Locatiebezoek
  • Sterk in advisering
  • Meedenken met de klant
  • Maatwerk productontwikkeling
Specifieke wensen?

Wij leveren ook maatwerk.
Van inmeten t/m de realisatie.
Neem contact met ons op.