Technigro bv
Technigro bv
Poppenbouwing 26B
4191 NZ Geldermalsen
0345-582288 - info@technigro.nl

Klantvraag centraal bij zoektocht naar nieuwe producten

Dit jaar maakten bezoekers aan METAVAK kennis met geluidswerende wanden van Technigro. Het bedrijf uit Geldermalsen levert een breed scala aan machine afschermingen en rubber vorm artikelen. Onlangs heeft Technigro het assortiment flink uitgebreid.

Al meer dan dertig jaar is Technigro actief als leverancier van onder meer machineafschermingen, vouwbalgen, spanentransporteurs, oplossingen voor afzuigingen, doet daarnaast revisiewerkzaamheden van machineafschermingen en het bedrijf is in het bezit van een digitaal meetstation zodat de machine afschermingen ter plaatse zeer nauwkeurig ingemeten kunnen worden. De vakbeurs METAVAK werd vooral ingezet om de metaalsector het brede assortiment te tonen en daarnaast enkele nieuwe oplossingen te tonen.

Geluidswerende oplossingen

Op de stand van Technigro konden bezoekers namelijk kennismaken met een nieuwe oplossing, geluidswerende cabines en veiligheidswanden. “De wanden en cabines zijn het antwoord op veiligheid rondom een machine, maar bijvoorbeeld ook om veilige looppaden te creëren in een omgeving met tal van machines”, zegt Jolanda Piereij, directielid van Technigro. “Dat kan variëren van een volledige cabine die rondom de machine geplaatst wordt tot veiligheidsschermen die zowel het geluid als rondspattende vloeistoffen of materialen kunnen tegenhouden.”


De geluidswerende schermen van Technigro zijn voorzien van veiligheidsglas en kunnen optioneel uitgevoerd worden in een verrijdbare variant.

Alles maatwerk

De geluidswerende oplossingen van Technigro zijn ontstaan vanuit een klantvraag en zijn dan ook altijd specifiek maatwerk. “Zoals een groot gedeelte van ons leveringsassortiment, zijn ook deze oplossingen tot stand gekomen na een gesprek bij een klant”, vertelt Piereij. “Deze had een probleem en op zo’n moment gaan we meteen meedenken met de klant, zelf de tekenkamer in en dan komen we uiteindelijk op een mooi nieuw product uit.”

Dat betekent ook dat de geluidswerende oplossingen altijd maatwerk zijn, omdat niet elke Technigro-klant dezelfde situatie heeft. Vanwege die reden worden de producten dan ook eigenhandig in Geldermalsen geproduceerd en bij de klant ter plaatse geassembleerd. “De ene klant wil een verrijdbaar scherm en een ander misschien weer een complete cabine met schuifdeuren”, legt Piereij uit. “Alles is mogelijk. Wij luisteren naar de klant, gaan dan aan de slag met een schets en na goedkeuring volgt een technische tekening.”

Machine-veiligheidsglas

De geluidswerende oplossingen zijn niet de enige toevoeging aan het assortiment bij Technigro. Onlangs zijn daar ook machine-veiligheidsglas en koelmiddelpompen aan toegevoegd. “Dat veiligheidsglas voor machines is niet zomaar te verkrijgen”, aldus Piereij. “Voor de machinefabrikanten is het geen hoofdproduct en wij kwamen ook dit tegen na een bezoek bij een klant. Bij de constatering dat er al enige tijd een barst in het glas van een machine zat, zijn we toen gaan zoeken naar een oplossing. Omdat meerdere klanten tegen het probleem waren gestuit, hebben we het machine-veiligheidsglas ook opgenomen in ons assortiment. Hetzelfde geldt voor koelmiddelpompen. Dat is ook ontstaan vanuit een vraag en handelsgeest.”


De geluidswerende oplossingen van Technigro zijn altijd specifiek maatwerk, zoals deze afgesloten cabine met schuifdeuren.

Goed luisteren

Tijdens METAVAK toonde Technigro haar assortiment in de breedste zin van het woord. Zo werd naast de nieuwe producten onder meer het gamma aan producten van Repar2 getoond. De Italiaanse leverancier en producent van machineafschermingen is al actief in de branche sinds 1970 en Technigro is een van de grootste leveranciers binnen Nederland. “Wij leveren alle producten aan en rondom de machine”, aldus Piereij. “Hierin concentreren we ons op trends en luisteren we ook goed naar de markt. Met kennis van engineering binnen ons bedrijf, zijn wij in staat om problemen van klanten te vertalen naar een oplossing. Bovendien zijn wij niet alleen leverancier, wij sparren ook echt met onze klanten en dat contact spreekt hen heel erg aan en dat verspreidt zich in de markt. De klant moet zien wat je kan, wat je durft en wat je doet en dan houd je er een langdurige relatie en partnerschap aan over. Kortom, we zijn continue op zoek naar nieuwe, inventieve oplossingen en daarin willen we ons ook blijven onderscheiden!”

Waarom Technigro?
  • Hoog serviceniveau
  • Digitaal inmeten op locatie
  • Locatiebezoek
  • Sterk in advisering
  • Meedenken met de klant
  • Maatwerk productontwikkeling
Specifieke wensen?

Wij leveren ook maatwerk.
Van inmeten t/m de realisatie.
Neem contact met ons op.